Aicinām apmeklēt EIROPAS ZINĀTNIEKU NAKTS aktivitātes Daugavpils Universitātē

Labdien!

 

30. septembrī no plkst. 17.00 līdz plkst. 21.00 Daugavpils Universitātē norisināsies Eiropas Zinātnieku nakts pasākumi.

Eiropas Zinātnieku nakts ir Eiropas Komisijas iniciēts pasākums, kas notiek katru gadu septembra pēdējā piektdienā, saistošā veidā skaidrojot zinātnes sasniegumus un ļaujot ikvienam interesentam ielūkoties zinātnisko laboratoriju darba noslēpumos.

Šo pasākumu organizē visās Eiropas Savienības valstīs, lai popularizētu pētniecības un inovāciju aktivitātes, veicinātu izpratni par zinātnieku darbu un tā ietekmi  uz mūsu ikdienas dzīvi, kā arī rosinātu jauniešus izvēlēties zinātnieka karjeru.

Šajā gadā Daugavpils Universitāte piedāvā ļoti pašu aktivitāšu klāstu. Apmeklētājiem būs iespēja iesaistīties interaktīvās nodarbībās, radošās darbnīcās, demonstrējumos, intelektuālās spēlēs, klausīties koncertus, veikt īstus eksperimentus, iepazīstot visas Daugavpils Universitātē pārstāvētās zinātņu nozares.

Šī gada Zinātnieku nakts tēma ir  “Inovāciju kultūra un radošā līderība”. Pasākums tiek organizēts Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta 2014.–2021. gada perioda programmas “Pētniecība un izglītība” aktivitātes “Inovācijas centri” projekta “Inovāciju centra izveidošana Daugavpilī” (Nr. NFI/IC/VIAA/2020/4, Līguma Nr. 9.-20.2.2.1/4) ietvaros.

Eiropas Zinātnieku nakts programma Daugavpils Universitātē pieejama šeit. (Programma var tikt precizēta.)

 

Papildu informācija:

Daugavpils Universitātes

Zinātņu daļa

65425452,

Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.